30.12.2012

Hyvinkäällä valmennuksessa.

Eilen startattiin meidän hevosmobiili ja suunnnaksi otettiin Hyvinkää ja Minna Kemppaisen kouluvalmennus. Lähdettiin siis Akrobatin ja Sallin voimin liikenteeseen. Löppösen lapsi oli myös mukana kuvaajan ja hevosenhoitajan roolissa. Oltiin melkein ajoissa, tunti alkoi viideltä ja me oltiin ehkä kymmentä vaille paikan päällä :) Ei siinä mitään, nopeasti hevosille kamat niskaan ja suunnattiin Peninan ja Akrobatin kanssa maneesiin. Itselläni oli kanget Sallin kanssa, koska haluan oppia käyttämään kankia oikein ja halusin myös varmistaa Blondilta, että kanget on oikein asennettu. Aloitettiin tunti kertomalla minkälaisilla hevosilla oltiin tultu valmennukseen ja mitä tavoitteita meillä on hevosten kanssa. Tämän jälkeen aloitettiin verryttelemään niinkuin kotona tehtäisiin. Kerroin Blondille, että Salli on teknisesti osaava hevonen, mutta kaivataan liikkumiseen paljon enemmän vapautta ja liikkeeseen laatua sekä, että Salli mielellään kulkee kässäri päällä, eikä liiku itse tarpeeksi eteenpäin.

Heti aluksi Blondi neuvoi, että Sallin kanssa kannattaa alkukäyntien jälkeen siirtyä suoraan laukkaamaan hivenen kevyessä istunnassa. Salli on entinen estehevonen ja iältään jo vanhemman hevosen puolella, joten sellainen rento hömpsöttelylaukka tai kuten Blondi kutsui "lapalaukka" saa hevosen paremmin vertymään. Tärkeintä oli ajatella takajalat mukaan, päästä ja kaulasta viis. Laukkaamisen jälkeen verkattiin vielä hieman kevyessä ravissä ja tämän jälkeen aloitettiin ihan työnteko. Harjoitusravissa tehtiin eri kouluohjelmien osia, suoristeltiin hevosia ja taas vastapainoksi taivutettiin hevosia. Tunnin alussa Salli oli aika kankea ja haluton liikkumaan oikeastaan mihinkään suuntaan. Ensimmäisissä työlaukoissa jouduttiin hetki keskustelemaan eteen liikkumisesta, mutta Blondin neuvoilla sain tamman taas hyvälle tuulelle ja liikkumaan mihin minä halusin! :)

Valmennuksen puolessa välissä sain palaset kohdallaan hevoseni kanssa. Salli rupesi kantamaan itseään todella hyvin, tamma oli mahtavan kevyt sekä kädelle, että jalalle. Ravin liike parani ja koko hevonen rupesi liikkumaan PALJON paremmin ja mikä parasta; paljon vapautuneemmin. Tehtiin kolmikaarista kiemurauraa ja loivaa kiemuraa, johon yhdistettin voltteja ja ympyröitä. Loppuverryttelyssä ihan perus eteenalas työskentelyä, jonka jälkeen taluttelin viltti päällä loppukäynnit.

Täytyy kyllä sanoa, että tämä valmennus oli aivan mahtava! Hevosessa tapahtui jo yhden kerran perusteella niin iso muutos parempaan, että ihan hirvittää! ;D Saatiin hyviä vinkkejä kotiin treenattavaksi ja taatusti mennään uudestaan valmennukseen! Jäi kyllä todella hyvä fiilis :)

Tässä vielä Peninan tekemä videokooste valmennuksesta, Löppösen lapsi toimi hienosti paparazzina! :)

1 kommentti: