24.8.2012

ISTU, ISTU, ISTU, ISTU ja ISTU!!

Otsikko kuvaa aika paljon tän hetkisiä tuntemuksia täällä Eestissä. Maanantaista lähtien ollaan oltu taas treenaamassa Marikan luona. Harmikseni sain kuulla, että hienoin ruuna William on myyty :/ Ratsukseni olen saanut ihastuttavan torihevosruuna Untsin, joka sopii minulle kuin nyrkki silmään! :) Unts on massiivinen kouluratsu, jolla on erittäin hyvät liikkeet ja osaamistaso on korkea. Ollaan tunneilla tehty paljon vastalaukkaharjoituksia ja avojen treenausta. Pääpainona itselläni taas on ollut se, etten lähde nokkimaan eteen vaan maltan istua syvällä satulassa.

Ilokseni voin todeta, että olen oppinut asteittain istumaan paremmin hevosen selässä! Marikakin sanoi, että todella hyviä pätkiä on tullut treeneissä! Kyllä se vaan niin on, että jos et istu siellä selässä kunnolla, niin ei se hevonenkaan toimi niin kuin haluaisit! Täytyy vain omia vatsalihaksia ruveta vahvistamaan, ei niissä niin paljon voimaa olekkaan, mitä luulin ;)

Mielestäni istuntani on parantunut!

Kotona omat hevoseni lomailevat sen ajan mitä ollaan täällä Eestissä. Ehdin onneksi treenata molempia tammoja ahkerasti, joten puolentoista viikon loma ei tee niille yhtään pahaa. Bamben kanssa ollaan edistytty huikeasti ja tuntuu, että sen kanssa kouluradoille meno ei tunnu enää mahdottomalta ajatukselta. Vieläkään Bambe ei aina malta odottaa mitä minä pyydän, vaan alkaa ehdottamaan kaikkea mitä hän itse osaa! :D Ratsastan hevoseni nimittäin niin, että kumpikaan ei tee mitään mitä en pyydä ja taas päinvastoin, tekevät pyytämäni asiat niin kauan kuin pyydän.´

Sallin kanssa ollaan otettu rennommin ja menty paljon ilman satulaa. Satulan kanssa hevonen liikkuu niin jäykästi ja huonosti, etten ole viitsinyt satulaa sillä pitää. Ilman penkkiä hevonen taipuu ja kulkee paljon paremmin kuolaimella! Uuttaa satulaa etsinnässä siis.

Treeneissä Virossa kesällä 2010.

2 kommenttia:

  1. vaikea sanoa, onko istuntasi parantunut jos noita kahta kuvaa keskenään vertailee. Ne on niin erilaiset.. :/

    VastaaPoista
  2. Tuo kyllä ihan totta. :) Onneksi näkee edes käsien asennon! :D

    VastaaPoista