29.8.2012

Esittäydytään vihdoin!

Ajattelin tehdä tälläisen kunnon esittelypostauksen molemmista hevosistani, koska nehän ovat aika suuressa osassa tässä blogissa! :) Teen erikseen molemmille tammoille omat esittelyt, niin saan kattavammat niistä. Esittelypostaukset aloitetaan Sallista!

SALLY III DK "Salli"

Salli sukupostissa > LINKKI

Salli on Tanskassa syntynyt v. 1995. Entinen Messilän Kartanon Talli toi Sallin Suomeen v. 2002. Tamma on ehtinyt kiertämään useammassa kodissa, kunnes tamma saapui meille talvella 2010. Salli tuli ensin Peninan ratsuksi, mutta mutkien kautta päädyin tamman ostamaan keväällä 2011. Salli on väritykseltään punaruunikko ja merkkeinä siltä löytyy ti kpt pm v.reisi dv & po 072.

Salli on luonteeltaan todella rauhallinen ja tyyni persoona. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta, ainoastaan raspaukseen hevonen täytyy rauhoittaa, Salli on nimittäin päästä hyvin herkkä! :) Hevonen on käytökseltään perusjärkevä ja sen kanssa on ilo tehdä asioita. Siltikään hevonen ei ole mikään "pystyynkuollut", vaan esim. muovipussi väärässä paikassa voi olla maailmanloppu ;) Sallilla on myös omia hauskoja tapoja; hevosta harjatessa saattaa Salli yhtäkkiä vähän näykkäistä olkapäästä tai kengittäessä seppää hanurista :D Tamma ei tee sitä ilkeyttään eikä todellakaan kunnolla pure, lähinnä vaan ilmoittaa olemassaolostaan.

Ratsastaessa hevonen on sitten ihan toista maata! Tarvitsee selkäänsä osaavan, jämäkän ja rohkean ratsastajan. Salli nimittäin osaa pukitella! Tämä tapa on vähentynyt lähes nolliin, kun ollaan sen selkää hoidettu kuntoon, mutta kyllä se tapa piilee aina siellä pinnan alla. Varsinkin ratsastajan kanssa, joka hevosta jännittää, tulee hyvin herkästi pukkiongelma esiin. Koulutustasoltaan Salli on vahva HeA; tekee vaihdot sarjassa, avot, sulut, käyntipiruetit ja keskiaskellajit. Salli on hevonen, jonka kanssa ollaan vahvistettu hevosen omaa moottoria lähes sen kokoajan kun se minulla on ollut. Hitaasti, mutta varmasti hevonen on kasvattanut omaa eteenpäinpyrkimystä ja muutenkin hevosen liikkuminen on vapautuneempaa!

Salli kesällä 2010. Liikkuminen aika vaivalloista ja protestoivaa.

Salli kevät/kesällä 2012. Liikkuminen paljon vapaampaa ja tasaisempaa.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Oh dear lord kuinka hienoa, toinen bloggaava hevosmies -olinkin jo kyllästynyt "viimeinen mammutti"-oloon! :D Pakko heittäytyä seuraamaan sun blogia.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa! Itseasiassa eksyin sun blogiin just ihan muutama päivä sitten.. Sulla vissiin oma islanninhevonen?

    VastaaPoista