5.11.2012

Missähän taas mennään?

Näin tässä vaan aina käy; juuri kun on saanut postausintoa ja muutaman postauksen tehtyä, niin aiheet loppuu ihan tyystin ja sitä myöten koko innostus tähän hommaan kaikkoaa aivan täysin... Mutta ei jäädä märehtimään menneitä, en itse tykkää jos postaukset alkaa tekstillä "anteeksi, etten ole ehtinyt postata...", joten omasta blogista ei sellaista tule! ;)

Arvon hevoseni heinäkaukalonsa kanssa.

Bamben kanssa vakaa aikomus oli lähteä Voistion koulukilpailuihin lokakuun lopulla. Treenit sujuivat mahtavasti. Sain treenattua Bamben kanssa ohjelman tasaiseksi ja rikkeettömäksi; vastalaukat, keskiravi ja keskikäynti, väistöt ym. ohjelmaan kuuluvat tehtävät saatiin onnistumaan. Fiilis oli mitä mainioin. MUTTA, mitä tekee rakas hevoseni? Vetää molemmat takaset hillittömän paksuiksi, jonka seurauksena liikkuminen oli vaivalloista. Impparit tammani kehitti siis n. kolme päivää ennen kisoja. Soitto eläinlääkärille ja Bambe lääkekuurille. Samantien peruttiin kilpailut meidän osalta. Voitte kuvitella, kuinka itseäni otti päähän. Mutta ei auta, tälläistä tämä urheilu näiden elävien olentojen kanssa on. Onneksi jalkojen huolellinen hoito ja lääkekuuri auttoivat ja turvotukset laski nopeasti. Bamben liikkuminen muuttui turvotusten laskettua heti aivan puhtaaksi, joten aloitettiin kävelyttäminen pienissä erissä. Tämä poisti viimeisetkin pienet turvotukset. Pikkuhiljaa olen palaamassa normaaliin liikuntaan Bamben kanssa. Jalat ovat viileät, kuivat ja hevonen liikkuu mielellään. Toivottavasti pysyisi nyt vain turvotukset poissa!! Nimittäin hevosen pääkoppa ei aina oikein kestä tuota seisomista ;)

Salliponin kanssa palaillaan myös pikkuhiljaa kohti normaalia treenaamista. Muistatte varmaan, kun kirjoitin tänne, että Sallin liikkumisessa oli jotain outoa. Hevonen ei ontunut, mutta täysin puhdaskaan ei tamma ollut. Salli lepäilikin hetken ja vietti kävelykautta. Nyt ollaan kevyesti ravailtu ja Sallin liike on ollut ihan puhdas ja normaali. Jäykkähän hevonen on, mutta rauhallisesti olen hevosta jumpannut ja vahvistanut lihaksia. Sallilla menee älyttömän helposti lavat jumiin ja tästä syystä luultavasti hevonen oli hetken aikaa outo. Sallin loimi oli vielä antanut kovassa sateessa periksi ja hevosen lavat olivat kastuneet. Tämän lisäksi tammalla oli vielä vapaapäivä siihen päälle. Tarkemmin kun miettii, niin tässä oli kaikki jumiin meno ainekset, olisi vain silloin pitänyt tajuta.

Tänään Sallin jumppasin kentällä kevyesti eteen alas ja tehtiin vähän väistöjä molempiin suuntiin. Omasta mielestäni liike oli ihan normaali. Selkään tuntui oikeastaan todella hyvälle, hevonen oli kevyt ja aika energinenkin! Jos nyt vielä tulee jotain outouksia liikkeisiin, niin sitten klinikka kutsuu hevosta. Tässä vaiheessa ainakin näyttää oikein hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti