11.5.2012

Kerrataanpa hieman!

Olen päivittänyt hevosteni kuulumisia n. kaksi kuukautta sitten vanhaan blogiini, joten nyt olisi ihan aiheellista hieman palata ajassa taaksepäin ja kerrata mitä olen hevosteni kanssa tehnyt. Molemmat hevoset ovat olleet nyt ihan aktiivisessa liikunnassa ja ilokseni voin todeta, että se todella näkyy! Varsinkin Bamben ratsastettavuus on parantunut ihan huimasti. Mutta sen pidemmittä alkupuhetta, käydään läpi missä mennään:

BAMBE

Bamben kanssa ollaan keskitytty vahvasti kouluratsastukseen. Ennen meille kouluratsastus on ollut vain hevosen liikuttamista estepäivien välissä, mutta nyt olen painottanut hevosen laadukkaaseen liikkumiseen ja siihen, että Bambe ihan oikeasti kantaa itsensä oikein ja rehellisesti. Tamman ongelmahan on se, että se painuu hirveän helposti kuolaimen alle tai sitten juoksee kuin "vanha ravuri" (anteeksi tuo ilmaisutapa, minulla EI ole mitään vastaan entisiä juoksijoita!). Hevosen kanssa on haasteellista löytää se näiden kahden välimuoto, jossa hevonen ihan aikuisten oikeasti kantaa itsensä, eikä röhnötä siellä kuolaimella. Tähän on vaikuttanut se, että olen ratsastanut tammaa aivan päin p******ä viime vuosina. Hevonen on niin älyttömän kuuma ja herkkä etten ole löytänyt oikeaa tapaa toimia sen kanssa. Tätä en häpeä myöntää ollenkaan. Nyt jostain sÿystä palaset on loksahtanut paikalleen ja opin kokoajan enemmän miten tätä hevosta pitää ratsastaa. Omasta mielestäni hevosen kuuntelutaito on huomattavasti parantunut ja myöskin oma istunta! Nyt huomaan miten tajuttoman tärkeä se istunta oikeasti on!

Meidän treenit ovat olleet lyhyitä ja ytimekkäitä, kun hevosen lihaskunto on vielä rakennusvaiheessa, niin en ole nähnyt syytä hinkata kentän pohjaa tuntitolkulla. Haluan, että hevonen jaksaa ja haluaa tehdä kunnolla ne tehtävät mitä tässä vaiheessa tehdään. Treeneihin kuuluu paljon väistöjä, avoja, sulkuja ja kokoamisia sekä tietysti vastapainoksi lisäämisiä. Kunhan tässä edetään, niin mukaan otetaan vaihdot ja laukkasulut yms. Tavoitteeksi olen asettanut, että startataan kesällä tai lähempänä syksyä koulukisoissa. Taitaa sitten olla hevosen ensimmäiset koulukisat Suomessa! :)

SALLI

Salli.. Mitähän kertoisin meidän muorihevosesta? :) Salli 17 wee on erittäin kivassa kunnossa ikäisekseen. Tammallahan on selän kanssa ollut ongelmaa, ennen meille tuloa siis. Sehän vain pukitteli ja liikkui erittäin jäykästi ja oli todella herkkä selästä. Onko lie käytetty huonoa satulaa vai mikä saanut lihakset niin jumiin.. Liikunnan ja hierojan avulla hevonen on muuttunut ihan toisenlaiseksi. Pukittelu on jäänyt lähes ihan kokonaan pois ja omaa moottoria on löytynyt jo pätkissä!

Muorihan toimii meillä osittain opetuskäytössä ja sitten minä läpiratsastan sitä opetustöiden välissä. Hevosen ostin itselleni lähinnä opetusmestariksi. Salli on osaava koulupuolella ja hyppää ihan mitä vaan eteen laittaa, tosin välillä laittaa kuskin ensin tutustumaan esteeseen ;) Tamman kanssa pääpainona on se, että saan sen liikkumaan elastisesti ja irtonaisesti. Hevonen on hyvässä lihaskunnossa, mutta tarvitaan vielä paljon enemmän juurikin tuota irtonaisuutta. Treeneissä tehdään paljon irtonaisuutta lisääviä tehtäviä, sekä sellaisia harjoituksia, joissa tamman reagointi parantuu. Hevonenhan ei siis oikein omista omaa moottoria lähestulkoon ollenkaan. Paljon siis tehdään temponmuutoksia, kokoamisia ja lisäämisiä. Pikkuhiljaa hevosesta löytyy omaakin intoa, mutta vain pätkissä ja lyhyissä sellaisissa :D Esteradalla asia on toinen, silloin kuski vikisee ja hevonen vie! Sallinkin kanssa olisi tarkoitus startata kesällä koulupuolella!

Tässä oli tälläinen "Mitä hevosilleni kuuluu" - postaus. Lähinnä sen takia juurikin, kun vanhaan blogiin päivittely jäi ihan totaalisesti. Toivon todella, että tämä bloggausinto pysyy yllä, koska tämä on oikein mukava harrastus! :)

Palataan asiaan myöhemmin, laittakaa paaaaljon kommentteja ja postausehdotuksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti