17.7.2013

Tiinan estevalmennus.

Kyllä, osallistuin Tiinan hyppärille sunnuntaina 14.7. Mietin hetken kummalla hevosista menen tunnille, mutta päädyin Salliin, koska sen kanssa olen nyt paljon vähemmän hypännyt. Hassua sinänsä, kirjoitin blogiin aikaisemmin, että Sallilla en tule enää hyppäämään, mutta tamma on nyt niin hyvässä kunnossa, että uskallan sillä myös tällähetkellä hypätä. Salli oli oikein estehevosen näköinen; estesatula, martingaali ja korvahuput :) Tiinakin heti sanoi, että tamma näyttää ihan estehevoselta.

Tunnin aiheena oli erikoisesteradan ratsastus. Tehtiin ensin alkuverryttelyssä taivutteluja kaikissa askellajeissa, sekä testattiin, että kaasu toimii. Itseäni vähän jännitti, miten Salli katsoo erikoisempia esteitä, koska rataa ei oltu hypätty todellakaan pitkään aikaan ja tämä yhdistettynä erikoisesteisiin. Aloitettiin hyppääminen yksittäisistä hypyistä, joihin sitten yhdistettiin radan osia ja lopuksi hypättiin koko rata. Korkeudet vaihteli 60cm sinne 90cm asti.

Salli oli aivan liekeissä tunnilla! Turhaan jännitin, Salli ei kytännyt yhtään mitään! Kierrokset tosin nousi välillä turhankin korkeiksi, mutta minusta se oli vain positiivista, koska hevosella oli oikeasti tosi kivaa! Puhuttiinkin Tiinan kanssa, että Salli tarvitsee säännöllisiä hyppyjä pääkopan kannalta ja onhan siitä hyötyä myös koulupuolelle. Tykkäsin kyllä kovasti hypätä valmennuksessa pitkästä aikaa ja nyt suunnataankin ensiviikolla Juho Norilon tunnille Voistiolle :) Salli sai kehuja, että on hyvä ja kiva hevonen ja yksi kommentti varsinkin ilostutti mieltä kovasti; nimittäin Tiina sanoi, että Salli näyttää kevyeltä ratsastaa! Olen itse ajatellut, että tamma on raskas ratsastaa, mutta tarkemmin ajateltuna, kyllähän Salli on oikeasti kevyt! Tai se on muuttunut kevyemmäksi ratsastaa, kun hevonen on saanut moottorin toimintaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti