20.7.2013

Treeni liinan päässä.

Sallilla ja Bambella on menossa tällähetkellä hieman kevyempi jakso treeneissä. Bambe on vapaillut muutaman päivän ja Salli on treenannut liinan päässä. Tänään oli tarkoitus ratsastaa Salli, mutta tulinkin töistä vasta 18.30 ja tein muutamia iltatalliaskareita, joten hevosen liikuttaminen vähän venähti suunnitellusta.. Laitoinkin tamman liinan päähän, gramaanit päälle ja hölkkäämään kentälle. Kentällä olikin sopivasti ympyrällä puomi, joten tehtiin vähän poikkeavampi juoksutus, kuin vaan puhtaalla ympyrällä.

Alkukäynnit talutin uralla ja tämän jälkeen viritin gramaanit päälle ja eikun ympyrälle! Alkuverryttelynä juoksutin puomin ohi isommalla ympyrällä ravia ja laukkaa molempiin suuntiin. Hevosen lämmettyä, otettiin mukaan puomi ravissa ja laukassa. Puomi antoi vähän tarkkaavaisuusharjoitusta hevoselle ja juoksuttajalle sopivan tahdin löytämistä ;) Salli oli taas aivan liekeissä. Liikkui todella hyvin kropan läpi ja todella irtonaiselle liikkellä. Ravissakin takajalat astui etujalan merkkien yli ja lihaksiston lämmettyä myös laukassa takaosa pysyi etuosan kanssa samalla laukalla. Tämä on Sallin kanssa ongelma juoksuttaessa, jos lihakset eivät ole vielä lämpimät, niin takaosa heittää vasemmassa kierroksessa helposti ristilaukalla. Ongelma korjaantuu heti, kun hevonen lämpiää. Ratsastaessa tätä ei esiinny, kun pystyy paremmin kontrolloimaan koko hevosta.

Olen enemmän kuin tyytyväinen, että Salli liikkuu taas irtonaisesti ja letkeästi. Hevonen on ollut niin jumissa ja jotenkin niin kuorensa sisällä, että liike ei ole ollut mitenkään hyvää.. Nyt ravikin alkaa näyttää ravilta, jossa hevonen ei vaan ravaa nivelillään, vaan koko kroppa liikkuu liikkeen mukana. Laitoin edellisen treenin jälkeen linimentit Sallin lapoihin ja ristiselkään ja tämä selvästi on auttanut tämän päivän liinatreenissä. Täytyykin jatkaa tätä käytäntöä, koska sillä on selkeästi positiivinen vaikutus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti